Glamping aan de rand van vliegveld Twente

ENSCHEDE - In het bos aan de rand van vliegveld Twente verrijst een camping. Volgens de initiatiefnemers moeten vanaf de tweede helft april vooral gezinnen hier kunnen genieten van rust, natuur en de militaire geschiedenis.

Tientallen tenten in allerlei kleuren en maten staan verscholen tussen de bomen. Mannen slaan haringen de grond in en tillen matrassen in tenten die al zijn opgezet. Sommige tenten staan op de grond, sommige grotere op palen en vlonders. Lampions markeren de ingang.

Hier aan de rand van het evenemententerrein van vliegveld Twente wordt sinds begin deze week gebouwd aan een camping met 83 tenten die 23 april open gaat en dat tot eind augustus blijft. De naam van deze nieuwe toeristische attractie is Campground Twente.

Man van Dinopark Sleutelfiguur is Enschedeër Tim Lammers van evenementenbureau KiBeCo, wat staat voor het maken van onvergetelijke belevingsconcepten voor kinderen. Lammers organiseerde op dit voormalige terrein van vliegbasis Twente eerder een succesvolle tentoonstelling van levensgrote dino’s en maakte daarna naam met het evenement Big Insects.

Nu werkt hij samen met Evenementenlocatie Vliegveld Twente dat de exploitatie op zich neemt, en Glamp OutDoor Camps, dat de tenten levert. Dat laatste bedrijf moet het hebben van festivals die er door corona niet zijn. Ook de Evenementenlocatie kan veel minder dan ze zou willen. Glamping lijkt de partijen een kansrijk alternatief.

Glamping Het woord glamping is een samenvoeging van ‘glamoureus’ en ‘camping’. Het gaat om wat luxer kamperen in ingerichte tenten, waar het linnengoed op de bedden klaarligt en een ontbijt dat de maag volgens Lammers volledig vult, bij de prijs is inbegrepen, zoals ook het diner ’s avonds, op te halen bij foodtrucks.

Camp Ground Twente mikt op gezinnen die willen genieten van rust en natuur, maar ook van de historie die in het gebied ligt verscholen. Lammers: „Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Vliegveld Twenthe een zwaarbewaakte plek door de Duitse Luftwaffe. Tijdens de Koude Oorlog werden bunkers gebruikt voor opslag van munitie.”

Koude Oorlog Het brengt zijn hoofd op hol, zoveel mogelijkheden biedt deze entourage. Er worden allerlei activiteiten opgetuigd rond het thema Koude Oorlog. Jonge kinderen kunnen er spelen in een ‘nerf-gun arena’, de kleinsten gaan mijnen zoeken in de zandbak, voor iets oudere en volwassenen is er een ‘lasergame-arena’ of een escaperoom in een hangar.

Er worden rondleidingen over het terrein en door de omliggende bossen gegeven, kinderen zullen zeppelins gaan knutselen en Outdoor Challenge Park (Oldenzaal) zorgt voor een hindernisbaan met militaire trekjes. En volgens Lammers is er natuurlijk ook te genieten van de rust, bij de vuurkorf.

Coronaregels Lammers zegt dat de coronaregels worden nageleefd en wat er precies kan, daarvan afhankelijk is. De tenten staan er nu bijna allemaal. Sanitaire voorzieningen worden aangelegd en de aankleding van het hele park zal volgens de ondernemer zorgen voor ‘een gezellig sfeertje’.

Bron: https://www.tubantia.nl/enschede/nieuwe-toeristische-trekpleister-glamping-aan-de-rand-van-vliegveld-twente~a6007777/