Twente Light blijft dit jaar toch een droom

Het lichtevenement Twente Light, dat rond de kerstvakantie op vliegveld Twente zou worden gehouden, wordt een jaar uitgesteld. Onderzocht wordt nog of er begin volgend jaar een voorproefje kan worden gegeven.

Een maand geleden waren organisatoren Tim Lammers, de man achter Big Insects en Dinopark Twente, en Marten Foppen van Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie nog vol goede hoop. Het evenement was volgens hen gemaakt voor het RIVM-handboek met coronaregels. Maar toen werden die regels aangescherpt...

Geld wordt teruggestort

En omdat die regels niet op korte termijn versoepeld gaan worden, rest Lammers en Foppen niet anders dan de stekker uit de voorbereidingen te trekken. Mensen die al een kaartje hadden gekocht krijgen binnenkort hun geld teruggestort.

Twaalf droomwerelden

Twente Light bestaat uit honderden lichtobjecten. Van een gigantische walvis en een vliegtuig tot bloemen en paddenstoelen. Daarmee worden twaalf droomwerelden gecreƫerd, die uit het hoofd komen van de negenjarige Sara nadat zij haar opa hoorde vertellen over de oorlog.

De bedoeling is dat evenement, dat was opgezet vanwege 75 jaar bevrijding, volgende winter alsnog in volle glorie is te zien. Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregels wordt gekeken of er begin dit jaar iets op kleinere schaal kan worden georganiseerd.

Bron: https://www.tubantia.nl/enschede/twente-light-blijft-dit-jaar-toch-een-droom~a2c93f73/